Posted by on

A Seamless Transition in the Gap House

The Gap House, a project of STORE MUU design studio, was built in a newly developed neighborhood facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. A mild year-round climate coupled with a gentle sea breeze meant that an open air floor plan with tiered levels utilized the space and environment, making it an ideal design for this home.

s_chigasaki008

There were several goals in mind while designing the Gap House. Designed for a family of four, the house shows unity and harmony in the way it transitions flawlessly through internal and external space, incorporating a garden, terrace, parking and living areas.

Each floor is offset but visible, creating a less jarring transition between floors and ensuring a sense of continuity throughout the home.

s_chigasaki018

To conserve thermal energy and privacy, the Northwest side of the home facing the street is largely covered. Air flow is ensured through windows on the South side and through the tiered floors and open staircase.

s_chigasaki001

s_chigasaki002

s_chigasaki003

s_chigasaki004

s_chigasaki005

s_chigasaki006

s_chigasaki007

s_chigasaki009

s_chigasaki010

s_chigasaki011

s_chigasaki012

s_chigasaki013

s_chigasaki015

s_chigasaki016

s_chigasaki017

s_chigasaki019

s_chigasaki020

s_chigasaki021

s_chigasaki_elevation

s_chigasaki_plan

s_chigasaki_section

The post A Seamless Transition in the Gap House appeared first on Freshome.com.

…read more      

We Work Closely With…