Posted by on

Former Industrial Warehouse Converted Into Versatile Living Space

Andrew Simpson Architects completed the redesign of this 19th century industrial warehouse conversion in North Fitzroy, Australia. According to the architects, the building was once a jam factory, a carbonated water factory, and then an advertising agency. Now, it’s a home fit for a family.

The 4,700-square-foot, two-story building now accommodates “two side-by-side dwellings which have separate main street entrances for different members of the family,” the architects explained. On the ground floor, there are two living areas, a common dining table and a large bathroom. The upper level contains a home office space and a small bathroom.
design transformation (2)Brick walls and exposed wooden beams add originality to the clean, contemporary design. Natural lighting cascades in from operable skylights on the north- and south-facing roof pitches. The color palette — white, with black and gray accents — adds to the spacious feel.

“The ceiling geometry which intersects with the original warehouse roof trusses, varies and undulates along the cross-section of the building. It contains the electrical and mechanical services,” the architects added.
design transformation (3)design transformation (4)
design transformation (6)design transformation (7)design transformation (8)design transformation (9)design transformation (5)design transformation (10)

firstground

What are your thoughts on the design and layout of this original warehouse conversion in Australia? [Photography by Shannon McGrath]

The post Former Industrial Warehouse Converted Into Versatile Living Space appeared first on Freshome.com.

…read more      

We Work Closely With…